Рецензія на монографію «Фінанси об’єднаних територіальних громад в умовах децентралізації в Україні» - Marhasova, Viktoriya H. (Економічні горизонти, 2019)
В монографії досліджено теоретичні, методологічні і практичні аспекти функціонування системи фінансів об’єднаних територіальних громад в умовах проведення реформи децентралізації в Україні. Здійснено ґрунтовний аналіз наукової концепції розвитку місцевого самоврядування. Висвітлено особливості формування доходів та видатків об’єднаних територіальних громад в умовах реформування системи міжбюджетних відносин. Досліджено та визначено особливості фінансової поведінки об’єднаних територіальних громад у контексті пріоритетності бюджетних видатків. Визначено основні напрямки формування системи управління фінансами об’єднаних територіальних громад та здійснення фінансового контролю за їхньою діяльністю з метою підвищення фінансової спроможності територіальних громад. Монографія розрахована на фахівців у галузі фінансів, науковців, викладачів вищих навчальних закладів, студентів економічних спеціальностей, а також працівників органів місцевого самоврядування