НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРОДОВОЛЬЧОГО МАРКЕТИНГУ У СФЕРІ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ - Гуменюк, Алла В.; Гарматюк, Олена В. (Економічні горизонти, 2022)
У статті розглянуто теоретичну сутність та значення продовольчого маркетингу стратегії діяльності аграрних підприємств. Визначено роль значення продовольчого маркетингу в АПК для покупців. Проаналізовано основні принципи організації продовольчого маркетингу, використовуваного в управлінській діяльності аграрних підприємств. Розглянуто значення у маркетинговій діяльності аграрних підприємств цінових методів управління та стратегії, які доцільно пов’язувати з особливостями аграрного виробництва. Надано практичні рекомендації щодо вдосконалення маркетингової діяльності, може включати такі моменти, зокрема щодо зміни цінової політики підприємства і зосередження зусиль у виконанні основного завдання - максимізації прибутку, активізацію рекламування товарів, присвоєння марочних назв товарам. Сформовано умови ефективного функціонування продовольчого маркетингу підприємств у сфері аграрного бізнесу.