АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ГЕНДЕРНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Медіна, Тетяна (Економічні горизонти, 2023)
У статті висвітлено напрями гендерного менеджменту у закладах вищої освіти, що охоплює рівний доступ до освіти жінок і чоловіків, розвиток лідерських якостей, представленість жінок на керівних посадах. За допомогою аналізу документів, гендерної статистики визначені актуальні проблеми гендерного підходу до управлінських процесів в університетах. Найбільшою проблемою визначена гендерна сегрегація, проявом якої є низька представленість жінок на вищих адміністративних посадах. Стаття містить стратегії забезпечення гендерної рівності в університетах.