МАЛИЙ БІЗНЕС В ЕКОНОМІЧНІЙ ДИНАМІЦІ УКРАЇНИ ПРОТЯГОМ 2012 – 2022 РОКІВ - Федько, Іванна (Економічні горизонти, 2024)
Стаття присвячена аналізу динаміки формування і використання потенціалу малого бізнесу у сприянні соціально-економічного розвитку України. Використовуючи методи порівняльного аналізу та оцінивши зміни співвідношення продуктивності праці на підприємствах з різними масштабами господарської діяльності автори обґрунтували висновок про провідну роль малих підприємств у забезпеченні розширення обсягів створення факторних доходів: саме малі підприємства наростили масштаби створення доданої вартості, по суті – стали єдиним осередком зростання, на тлі десятирічної стагнації великих і середніх підприємств