ФОРМУВАННЯ БІЗНЕС-МОДЕЛІ ПІДПРИЄМСТВ В ПРОЦЕСІ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ КРАЇНИ - Гнатюк, Людмила (Економічні горизонти, 2024)
У статті розглядається процес формування бізнес-моделей підприємств в процесі діджиталізації України. Досліджено, як сучасні цифрові технології та електронні комунікації впливають на економічну систему підприємств та змінюють традиційні бізнес-моделі. Проаналізовано сучасну діяльність підприємств та визначено її відмінність та особливість ведення у важких економічних умовах. На основі проведеного аналізу запропоновано алгоритм формування бізнес-моделей на підприємствах. Доведено, що розвиток цифрової економіки передбачає впровадження цифрових технологій, продуктів і послуг