АДАПТИВНА АРХІТЕКТУРА КОНКУРЕНТНИХ СТРАТЕГІЙ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ - Шандова, Наталія; Рибась, Денис (Економічні горизонти, 2026)
Досліджено проблематику формування конкурентних стратегій підприємств у контексті забезпечення економічної безпеки в умовах невизначеності. Розкрито економічний зміст поняття адаптивної архітектури конкурентних стратегій економічної безпеки, сформульовано принципи її побудови. Запропоновано структурну модель адаптивної архітектури, що поєднує рівні економічних рішень, функціональні блоки та факторну зумовленість стратегічного вибору. На основі архітектурного поля здійснено типологізацію конкурентних стратегій залежно від конфігурації економічних умов функціонування підприємства