ТРАНСФОРМАЦІЯ ОБЛІКУ, АУДИТУ ТА ЗВІТНОСТІ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ В КОНТЕКСТІ НОВОЇ БЮДЖЕТНОЇ КЛАСИФІКАЦІЇ - Дем’янишина, Олеся; Гайдучок, Тетяна (Економічні горизонти, 2026)
У статті досліджено сучасні тенденції трансформації обліку, аудиту та звітності бюджетних установ в умовах упровадження нової бюджетної класифікації в Україні. Проаналізовано вплив нормативних змін на організацію бухгалтерського обліку, узгодженість показників кошторису та звітності, а також аудиторські процедури. Визначено проблеми адаптації установ і потребу модернізації облікових систем. Запропоновано напрями подальшого розвитку методології обліку та аудиту в державному секторі, спрямовані на гармонізацію з міжнародними стандартами, посилення підзвітності та ефективності бюджетного процесу