ФЕНОМЕНОЛОГІЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Горященко, Юлія Григорівна (Економічні горизонти, 2022)
У статті досліджено феномен інноваційного розвитку у соціально-економічному та філософському дискурсі. Основною метою дослідження є удосконалення системно-функціонального підходу до інноваційного розвитку підприємництва за допомогою феноменологічного методу. В основі дослідження покладено емпіричні й теоретичні, а також спеціальні методи, а саме – опису та спостереження (інноваційний розвиток розглянуто як результат поєднання інтелектуальних ресурсів та інформації), аналізу і синтезу, абстрагування, узагальнення, індукції, дедукції, пояснення та класифікації (удосконалено філософсько-економічне розуміння інноваційного розвитку цілеспрямованих (соціально-економічних) систем, у тому числі, підприємництва, наведено класифікаційні ознаки та види інноваційного розвитку). Надано авторське визначення категорії «інноваційний розвиток» та «філософія інноваційного розвитку». Систематизовано концептуальне забезпечення інноваційного розвитку підприємництва.