ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ МЕДИЧНОЮ ОСВІТОЮ:СЬОГОДЕННЯ, ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ - Стрюков, Василь В.; Громцева, Олена В. (Економічні горизонти, 2022)
Мета статті виявити проблеми державного регулювання медичною освітою і знайти шляхи їх вирішення. Основою проведеного дослідження є абстрактно-логічний метод у тісному поєднанні з методами, спрямованими на отримання інформації для подальшого аналізу. У статті доведено, що низка не вирішених правових питань гальмують подальший розвиток медичної освіти, яка знаходиться у тісному зв’язку з медичною практикою. Було з’ясовано і обґрунтоване місце медичної освіти, як ключове – «здорова нація» це гарантія здорової робочої сили , що в економіці медична освіта займає ключове місто з’ясовано, що медична освіта, а якісна освіта це гарантія національної безпеки держави.