КУЛЬТУРА ДІЛОВОГО СПІЛКУВАННЯ – ВИРІШАЛЬНИЙ ФАКТОР ЛІДЕРСТВА В МЕНЕДЖМЕНТІ ОРГАНІЗАЦІЙ - Богашко, Олександр; Богашко, Ірина (Економічні горизонти, 2023)
Мета дослідження – розкрити культурно-специфічні та психологічні особливості ділової комунікації з метою розвитку навичок лідерства в менеджменті організацій. У дослідженні застосовано загальнонаукові методи дослідження. Основними теоретичними методами були такі: аналіз, синтез, порівняння, узагальнення. У статті проаналізовано значення культури ділового спілкування в професійній діяльності менеджерів. Запропоновано показники, що характеризують мовлення ділової людини. Розкрито культурно-специфічні та психологічні особливості ділової комунікації менеджера, надано практичні рекомендації для ефективного ділового спілкування в організації та за її межами.