КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ СТАЛОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД (НА ПРИКЛАДІ ДЕКОМПОЗИЦІЙНОЇ МОДЕЛІ) - Зінчук, Тетяна; Абрамова, Ірина (Економічні горизонти, 2023)
Мета статті – розробка концептуального підходу та обґрунтування ключових засад сталості територіальних громад через призму декомпозиційної моделі. У статті висвітлено проблеми територіальних громад, які мають найзначущіший вплив у досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР). Аргументовано наявність методологічних протиріч щодо реалізації концепції сталого розвитку в умовах територіальних громад. Детерміновано необхідність концептуалізації ключових засад сталості територіальних громад. Побудовано та функціонально поглиблено контекстну декомпозиційну діаграму моделі сталої територіальної громади. Доведено, що стала громада, це громада, яка постійно перебуває у пошуку рівноваги між різними сферами життя для задоволення потреб населення та досягнення гармонійного розвитку між економічною, соціальною та екологічною складовими, що сприяє виконанню ЦСР та дозволяє досягати очікуваних результатів.