ЕКОЛОГІСТИЧНА СИСТЕМА В МОДЕЛІ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ - Роледерс, Вікторія (Економічні горизонти, 2023)
Метою статті є моделювання екологістичної системи в моделі циркулярної економіки. Для реалізації мети використано метод математичного моделювання при створенні моделей екологістичної системи. Удосконалено моделювання екологістичної системи на основі використання моделі зворотної логістики, яка охоплює не тільки збір та транспортування матеріалів та товарів, але й діяльність із доданою вартістю, таку як випробування, сортування, відновлення, переробка та перерозподіл та є основним фактором, що сприяє розширенню реалізації підходів до циркулярної економіки в різних галузях національного господарства.