ПОВОЄННЕ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ, РИЗИКИ ТА ШЛЯХИ - Ткаченко, Світлана (Економічні горизонти, 2024)
Війна спричинила значні збитки українській економіці, руйнуючи критичну інфраструктуру, порушуючи логістику, знищуючи виробництво, руйнівно впливаючи на стан сільськогосподарських земель, зменшуючи загальний економічний потенціал країни. Але незважаючи на це, Україна має можливості для відновлення та розвитку економіки. Мета статті полягає у дослідженні існуючого стану економіки, фінансів, соціальної сфери, а також визначенні перспектив повоєнного відновлення економіки України в умовах повномасштабної війни. У статті використано методи аналізу, синтезу, системний підхід, порівняльний аналіз.