ПОДАТКОВИЙ КОНТРОЛЬ ЯК ЕЛЕМЕНТ ВЗАЄМОДІЇ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ТА ПОДАТКОВИХ ОРГАНІВ - Вінницька, Оксана; Чвертко, Людмила (Економічні горизонти, 2024)
У статті аналізується роль та значення податкового контролю як ключового елементу взаємодії між платниками податків та податковими органами. Розглянуто елементи, методи податкового контролю, визначено, що він діє в рамках суворого правового регулювання, має державний характер. Досліджено сучасні тенденції вдосконалення податкового контролю, зокрема, стосовно забезпечення фінансової стабільності та прозорості в оподаткуванні. Встановлено, що для забезпечення ефективної роботи податкової системи важливо постійно оновлювати та адаптувати методи контролю до змін у соціально-економічному середовищі