РОЗВИТОК МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Григорова, Зоя; Сухорукова, Ольга (Економічні горизонти, 2024)
В статті досліджено актуальні проблеми розвитку міжнародної діяльності підприємств в сучасних умовах та напрями їх розв’язання. Використані методи групування, систематизації, пояснення та узагальнення; аргументування, порівняльного та структурного аналізу; статистичного та графічного аналізу; абстрактно-логічного аналізу. Обгрунтовано необхідність структурних змін та формування комплексної експортоорієнтованої промислової політики, визначені її принципи та пріоритети; розглянуті основні заходи, що мають бути реалізовані на макроекономічному, регіональному та мікроекономічному рівні