ЕКОНОМІЧНІ ЗБИТКИ ВІД ЗНИЩЕННЯ ПАМЯТОК КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ - Благополучна, Анастасія; Ляховська, Неля (Економічні горизонти, 2024)
З початку військової агресії Росії зруйновано 348 культових об’єктів, 705 будинків культури/палаци культури, 82 музеї, 157 готелів/ресторанів та 8 спортивних стадіонів. Пошкоджені об’єкти переважно розташовані в 14 регіонах країни: Дніпро, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Київ, Луганськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Суми, Харків, Херсон, Чернігів та Київ. Станом на червень частка пошкоджень інфраструктури культури, релігії та туризму склала 2,4 мільярда доларів. Загальні збитки в культурі, туризмі та спорті склали $10,8 млрд, з них на культуру і спорт припало 6,4 мільярда доларів, на туризм – 4,4 мільярда доларів