ІНСТИТУЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯК СКЛАДОВА КОНЦЕПТУАЛЬНЬНИХ ПОЛОЖЕНЬ ФОРМУВАННЯ ВАНТАЖОПОТОКІВ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ - Лабунець, Ірина (Економічні горизонти, 2024)
Стаття присвячена актуалізації нормативно-правого поля України, що регулює морський транспорт, відповідно до стандартів та норм ЄС. Метою є розробка пропозиції щодо інституційного забезпечення реалізації потенціалу морського транспорту у безпековому вимірі, у післявоєнний період. Аналіз законодавчої бази, яка регулює морський транспорт, дозволив побачити, що діючих міжнародних Директив налічується 39 (для морського транспорту). Було встановлено, що низка Директив ЄС досі не є впровадженою до українського законодавства, що у свою чергу задасть напрямок роботи в сторону «зеленої логістики».