АЛЬТЕРНАТИВНІ МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ ВЗАЄМОДІЄЮ В ПОДАТКОВИХ ВІДНОСИНАХ: ВИКЛИКИ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОДАТКОВОГО КОМПЛАЄНСУ - Пуголовко, Ілля (Економічні горизонти, 2024)
Стаття присвячена дослідженню закономірностей зміни податкових взаємовідносин внаслідок розвитку інформаційних технологій. В статті аналізується вплив впровадження електронного аудиту, подання звітності та інструментів з надання впевненості щодо показників звітності. Розглядається питання достатності лише переведення звітування у електронний формат та можливі альтернативні методи управління взаємодією у цій сфері. Проаналізовано динаміку електронного звітування та своєчасності подання декларацій. Вказано на основні критерії рівня податкового комплаєнсу. Запропоновано альтернативні варіанти співпраці з для мінімізації адміністрування