КОНЦЕПТ СТАЛОЇ ДИДЖИТАЛІЗАЦІЇ ЯК БАЗИС ЗЕЛЕНОГО-ЦИФРОВОГО ПЕРЕХОДУ ДО КЛІМАТИЧНО-НЕЙТРАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Максимова, Ірина (Економічні горизонти, 2024)
У статті запропоновано концептуальний підхід до сталої диджиталізації як основної рушійної сили зеленого-цифрового переходу на шляху до кліматичної нейтральності світової економіки. Проаналізовано перспективи такої взаємодії, а також визначено можливі бар’єри та ризики. Запропоновано триступеневу модель гармонізації цифрового та зеленого переходу, що базується на концепті сталої диджиталізації та спрямована на досягнення кліматичної нейтральності. Визначено складові інноваційного стрибка, який потрібен для досягнення кліматичної нейтральності у короткостроковій та довгостроковій перспективі