СУЧАСНІ СТРАТЕГІЇ ОПТИМІЗАЦІЇ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ КОМПАНІЙ - Моісеєв, Вячеслав (Економічні горизонти, 2024)
Мета статті полягає у дослідженні сучасних стратегій оптимізації фінансових ресурсів компаній для поступового впровадження даних концепцій у діяльність українських суб’єктів господарювання. В дослідженні надана класифікація джерел формування фінансових ресурсів. Деталізовано переваги та недоліки внутрішніх та зовнішніх джерел фінансових ресурсів компанії. Проаналізовано процес оптимізації структури капіталу. Запропоновано сучасні стратегії оптимізації фінансових ресурсів для максимізації вартості компанії