РОЛЬ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА У ФОРМУВАННІ ФІНАНСОВОЇ СТРАТЕГІЇ ЙОГО ДІЯЛЬНОСТІ - Ковернінська, Юлія (Економічні горизонти, 2024)
Встановлено, що аналіз фінансового потенціалу підприємства присутній на всіх етапах процесу формування фінансової стратегії діяльності підприємства : від оцінки в комплексному вимірі стратегічної фінансової позиції підприємства до розроблення цільових стратегічних орієнтирів його діяльності у фінансовому аспекті та оцінки розробленої фінансової стратегії. Значимість фінансового аналізу в процесі формування фінансової стратегії підтверджується необхідністю виокремлення такого підвиду аналізу, як стратегічний фінансовий аналіз, який орієнтується на всебічний аналіз фінансових аспектів діяльності підприємства з точки зору забезпечення найбільш повної реалізації його фінансового потенціалу задля довгострокового стабільного розвитку