ЕТИКА ДІЛОВИХ ВІДНОСИН ЯК ОСНОВА КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ - Корнієнко, Тетяна; Чирва, Ганна (Економічні горизонти, 2024)
Стаття присвячена вивченню сучасних тенденцій управлінських змін у бізнесі, що обумовлені швидким розвитком ринкових відносин, новими технологіями та глобалізацією. Особлива увага приділяється значенню етики ділових відносин у корпоративній культурі, управлінських процесах і взаємодії між учасниками підприємницької діяльності. Визначено причини конфліктів у діловому середовищі, запропоновано ефективні методи їх вирішення, зокрема переговори, медіацію та аналіз причин конфліктів. Висвітлено роль етики в процесах управління та прийняття відповідальних рішень, що сприяє підвищенню ефективності діяльності підприємств у сучасних умовах. Наголошується на необхідності розвитку етичної грамотності управлінських кадрів через навчання, тренінги, корпоративні кодекси та самовдосконалення