ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ: ЇЇ ЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ВПЛИВ НА РОЗВИТОК ЕКОНОМІКИ - Момотюк, Людмила (Економічні горизонти, 2024)
Податкова політика відіграє важливу роль у забезпеченні стабільного розвитку економіки. ЇЇ ефективність вимірюється рівнем податкового навантаження на економіку. Оскільки держави стикаються з вічною проблемою розподілу ресурсів, важливим є забезпечити збалансованість податкового навантаження, яка враховує інтереси як платників податків, так і держави, та буде сприяє стимулюванню розвитку економіки. У статті проаналізовано рівень податкового навантаження за різними методиками, оцінено ефективність податкової політики у відповідності до критеріїв, обґрунтовано критерій «економічна ефективність», що передбачає мінімізацію негативного впливу податків на економіку