КАТЕГОРІЯ «ЯКІСТЬ» ТА ОСНОВНІ ЕВОЛЮЦІЙНІ ЕТАПИ ЇЇ СТАНОВЛЕННЯ - Пилявець, Віктор; Дончак, Леся; Шкварук, Діна (Економічні горизонти, 2025)
У статті розкрито результати аналізу еволюційного розвитку трактувань поняття «якість» від часів Античності до теперішнього часу. Розглядається якість як філософська категорія, генезис категорії «якість», що визначає різні віхи його розвитку Проведено аналіз розуміння поняття «якість» в різних наукових школах ХІХ -XX століття з акцентом на ступінь розвитку суспільства. Особливу увагу приділено сучасним системам управління якістю, побудованим на базі стандартів ISO серії 900. Розкрито особливості української нормативно-правової бази з питань регулювання якості