УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ СЕРВІСУ В ЗАКЛАДАХ ХАРЧУВАННЯ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ ТА ВИКЛИКИ - Поворознюк, Інна (Економічні горизонти, 2025)
У статті розглядається сучасний стан і перспективи управління якістю сервісу в закладах харчування в умовах зростаючих вимог споживачів і цифрової трансформації. Проаналізовано основні напрями розвитку сервісу, зокрема цифровізацію процесів обслуговування, персоналізацію взаємодії з клієнтами, екологічну відповідальність та підвищення рівня сервісної культури персоналу. Визначено ключові виклики, що стоять перед сучасними закладами: нестача кваліфікованих кадрів, труднощі впровадження інноваційних рішень у малому бізнесі, зростання конкуренції та потреба в системному підході до моніторингу сервісної якості. Представлено практичні рекомендації щодо вдосконалення процесів управління сервісом з метою підвищення лояльності клієнтів і конкурентоспроможності закладів харчування