АНАЛІЗ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ: СТАТИСТИЧНЕ ВИМІРЮВАННЯ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКІВ І СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ ПРОДАЖІВ - Логінова, Ольга; Подзігун, Світлана (Економічні горизонти, 2025)
У статті розглядаються проблеми неефективного розподілу ресурсів, дублювання функцій та непрозорості операцій, що ускладнюють прийняття управлінських рішень. Обговорюються сучасні методи аналізу й моделювання бізнес-процесів, які дозволяють ідентифікувати недоліки та оптимізувати внутрішні операції. Особливу увагу приділено статистичним методам оцінки взаємозв’язків між показниками діяльності для підтримки прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Також підкреслено значення інтеграції аналізу процесів у стратегічне управління для забезпечення сталого розвитку організації. Стаття є актуальною для підприємств, що прагнуть підвищити гнучкість, прозорість та конкурентоспроможність в умовах динамічних змін на ринку