РОЛЬ ФІНАНСОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА НАГЛЯДУ ЗА ФІНАНСОВИМ СЕКТОРОМ У ДОСЯГНЕННІ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Пігуль, Наталія; Дехтяр, Надія; Балєв, Валерій (Економічні горизонти, 2026)
Обґрунтовано роль фінансового регулювання та нагляду як ключових важелів спрямування фінансових потоків на досягнення ЦСР в умовах війни, а також зростання кліматичних і соціальних ризиків. Узагальнено результати бібліометричного аналізу Scopus і проаналізовано зміни фінансового сектору України. Виокремлено основні канали впливу фінансового регулювання та нагляду на перерозподіл фінансових потоків відповідно до пріоритетів ЦСР. Окреслено напрями вдосконалення регуляторно-наглядових практик фінансового сектору України з урахуванням євроінтеграційних вимог і завдань післявоєнного відновлення