ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКООРІЄНТОВАНИХ МАРКЕТИНГОВИХ ІННОВАЦІЙ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ - Нещадим, Людмила; Кирилюк, Ірина; Тимчук, Світлана (Економічні горизонти, 2026)
В статті досліджено екоорієнтовані маркетингові інновації, які є ключовим інструментом підвищення конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності. Визначено вагомість систематизації та аналізу впровадження новітніх маркетингових моделей, що ґрунтуються на принципах екологічної сталості. Доведено, що індустрія гостинності визнана не лише вагомим економічним сектором, але й значним вкладником у формування ВВП та забезпечення зайнятості населення. При цьому обґрунтовано, що екологічна стійкість трансформується з додаткової переваги на ключовий критерій успіху та обов'язкову умову ефективного функціонування сучасних сервісних підприємств