ДРОПШИПІНГ ЯК НОВИЙ ЕТАП РОЗВИТКУ УПРАВЛІННЯ ТОВАРНИМИ ЗАПАСАМИ - Вилєгжанін, Сергій (Економічні горизонти, 2026)
У статті досліджено еволюційний шлях теорії управління товарними запасами. Проведено аналіз головних чинників, які впливають на побудову моделей обігу товарно-матеріальних запасів. Розглянуто вплив новітніх технологій на підвищення аналітичних здібностей систем управління. Встановлено вузькі місця, які є перепоною в їх розвитку. Розглянуто практичне застосування системи управління товарними запасами в складі моделі online торгівлі «Дропшипінг» на прикладі її впровадження в аптечній мережі. Зроблено висновки щодо позитивного ефекту застосування подібних для ринку в цілому