ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА: ОЦІНКА ТА НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ - Іоргачова, Марія; Ковальова, Олена; Мартинюк, Олег (Економічні горизонти, 2026)
Стаття присвячена актуальним питанням інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств, яка є основою забезпечення їх сталого розвитку. В статті проведено аналіз сучасного стану інвестиційно-інноваційної діяльності українського підприємства та, на основі отриманих результатів, запропоновано напрями підвищення ефективності його інвестиційно-інноваційної діяльності. Практична реалізація запропонованих напрямів сприятиме посиленню конкурентних позицій підприємств, підвищенню їх інвестиційної привабливості та забезпеченню стійкого розвитку в сучасних умовах