ОСНОВНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

Автор(и)

  • Альона Юріївна Маринюк Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна

DOI:

https://doi.org/10.31499/2616-5236.2(3).2017.128764

Ключові слова:

фахівець, гостинність, готельно-ресторанна справа, туризм, сфера обслуговування, професійна діяльність, вищий навчальний заклад

Анотація

Автором розкрито актуальні проблеми підготовки фахівців сфери обслуговування до професійної діяльності. Охарактеризовано найважливіші вимоги до професійної освіти в концепції модернізації національної освіти та підготовці компетентного, відповідального, мобільного та конкурентоспроможного на ринку праці фахівця.

Біографія автора

Альона Юріївна Маринюк, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

викладач кафедри технологій та організації туризму і
готельно-ресторанної справи

Посилання

Hunkevich, M. B. (2013). “Modern trends in the processes of training specialists in the field of tourism in Ukraine”, Visnyk Luhanskoho natsionalnoho Universytetu im. T. Shevchenka. Seriia : Pedahohichni nauky, no. 18(277), vol. 3, pp. 34–39.

Kashinskaya, O. E. “The benefits of continuing education in the training of specialists for hospitality in Ukraine”, Ekonomichnyi visnyk universytetu. Zbirnyk naukovykh prats Pereiaslav-Khmelnytskoho derzhavnoho pedahohichnoho universytetu imeni Hryhoriia Skovorody, available at: http://www.vuzlib.com.ua/articles/book/16643-Perevagi_neperervnoї_osviti_/2.html (Accessed 28 October 2017).

Knodel, L. V. (2007). “Theory and practice of training specialists in the sphere of tourism in member countries of the World Tourism Organization” PhD. Thesis, Theory and methods of profes-sional education, Ternopil Volodymyr Hnatiuk National Pedagogical University, Ternopil, Ukraine.

Litvinova-Holovan, O. P. and Bezkorovoyna, L. V. (2015). “Topical problems of preparing fu-ture specialists in tourism studies for animation”, Pedahohichnyi protses: teoriia i praktyka, no. 1–2(46-47), pp. 80–83.

Lyubitseva, O. O. (2003). Rynok turystychnykh posluh (heoprostorovi aspekty) [Market of tour-ist services (geospatial aspects)], Alterpres, Kyiv, Ukraine.

Malskaya, M. P. and Pandyak, I. H. (2009). Hotelnyi biznes: teoriia ta praktyka [Hotel business: theory and practice], Tsentr uchbovoi literatury, Kyiv, Ukraine.

Fedorchenko, V. K. (ed.) and Nichkalo, N. G. (ed.) (2004). Teoretychni ta metodychni zasady pidhotovky fakhivtsiv dlia sfery turyzmu [Theoretical and methodological principles of training spe-cialists for the sphere of tourism], Slovo, Kyiv, Ukraine.

Baylik, S. I. (2009). Gostinichnoe hozjajstvo [Hospitality], Dakar, Kyiv, Ukraine.

Kvartalnov, V. A. (2002). Turizm [Tourism], Finansy i statistika, Moscow, Russia.

Sergun, O., Dyakova, D., Novikova, A. and Pass, Ju. (2002). “Training of HR managers as a condition for achieving strategic objectives of the company”, Upravlenie personalom, no. 12, pp. 30.

Sorokina, A. V. (2009). Organizacija obsluzhivanija v gostinicah i turistskih kompleksah [Or-ganization of services in hotels and tourist complexes], Alpha-M, Moscow, Russia.

Official site of AHLA (2017), “2017 U.S. Conference of Mayors Tourism, Hotel and Lodging Survey Executive Summary”, available at: https://www.ahla.com/sites/default/files/AHLA_USCM_ExecSummary%20latest.pdf (Accessed 28 October 2017).

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-29

Як цитувати

Маринюк, А. Ю. (2017). ОСНОВНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ. Економічні горизонти, (2(3), 80–84. https://doi.org/10.31499/2616-5236.2(3).2017.128764

Номер

Розділ

Економіка туризму та готельно-ресторанної справи