УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЯК ЧИННИК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • Віталій Олександрович Стойка Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна
  • Сергій Олександрович Стойка Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна

DOI:

https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(1).2015.141147

Ключові слова:

туристична галузь, ефективність, конкурентоспроможність, ринок туристичних послуг, соціально-економічна програма, Оверія-туризм

Анотація

У статті розглянуто особливості підготовки фахівців високої рівня кваліфікації у галузі туризму. Вказується на потребу використовувати у навчальному процесі спеціалізоване програмне забезпечення ,,Оверія-туризм” та застосовувати нові форми проведення практики за допомогою програм віддаленого проходження практики студентами, на прикладі інтернет проекту www.igotoworld.com. Запропоновано створити регіональні туристичні комплекси з метою розширення джерел фінансування процесу підготовки фахівців у сфері туризму та підвищення конкурентоспроможності туристичної галузі регіонів країни на національному та зарубіжному ринках туристичних послуг.

Біографії авторів

Віталій Олександрович Стойка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної теорії та комерційного і трудового права

Сергій Олександрович Стойка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Посилання

Bondarenko, M. (2011), “Stabilization and support of the tourism industry development in conditions of economic turbulence”, Doslidzhennia mizhnarodnoi ekonomiky : zbirnyk naukovykh prats', vol. 66, no. 1, pp. 166-177.

Chorna, L. V. (2013), “American scientist's approaches to the problem of training future professionals of tourism industry”, available at: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/ soc_gum/vchu/N137/N137p169-172.pdf.

Holovchan, A. I. (2011), “Theoretical and methodological approaches to optimization of tourism destinations”, Visnyk DITB, vol. 15, pp. 139–145.

Honcharuk, Yu. S. (2009), “Strategic Directions of Ukrainian international cooperation in tourism”, available at: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/ soc_gum/Aprer/2009_5_2/03.pdf.

Konischeva N. J. (2011), “Formation of personnel potential in tourism”, Visnyk Mariupol's'koho derzhavnoho universytetu. Seriia : Ekonomika, no. 1, pp. 97–107.

Kurylo, V. S., (2011), “The formation of Higher Tourism Education system in Belarus”, available at: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Soc_gum/ npo/2011_2/Kurilo.pdf.

Palamarchuk, O. V. (2012), “Global trends in tourism education”, Visnyk Luhans'koho natsional'noho universytetu imeni Tarasa Shevchenka, vol. 239, no. 4, pp. 190–194.

Saukh, I. V. (2008), “Improvement of training managers for the tourism industry in Ukraine”, available at: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/chem_biol/vddau/2008_1/Economy/16.pdf

Ліцензія Creative Commons

Цей твір ліцензовано на умовах Ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства — Некомерційна 4.0 Міжнародна.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-28

Як цитувати

Стойка, В. О., & Стойка, С. О. (2015). УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЯК ЧИННИК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ. Економічні горизонти, (1(1), 55–58. https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(1).2015.141147