БЕЗВІДХОДНІ ТЕХНОЛОГІЇ МІНІ-ВИРОБНИЦТВ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(19).2022.259399Ключові слова:
міні-виробницва, безвідходні технології, міні-молокозаводи, міні-пивоварніАнотація
Міні-виробництва це сучасний тренд, який є економічно вигідним та менш затратним. Міні виробництво пива, молока, хлібобулочних виробів можна організувати як окреме виробництво або при закладі ресторанного господарства. В сучасних економічних умовах зростає роль технологій, орієнтованих на використання або переробку сировини різного походження у закладах ресторанного господарства. Такий підхід обумовлений необхідністю вирішення проблем і підвищення економічних показників основного виробництва.
Такої тенденції ведення бізнесу дотримуються і підприємства ресторанного господарства в Україні. Велику популярність серед інвесторів, які вкладають фінанси в харчову індустрію, завоювала концепція створення виробничо-торгівельних комплексів ресторанного господарства.
Міні-пивоварні ресторанного формату - це ніша бізнесу, яка тільки зараз починає активно розвиватися в Україні. Найбільшою конкурентною перевагою міні-пивоварень перед великими пивзаводами є їхня здатність варити пиво ексклюзивного смаку і рецептур обмеженими партіями. Пиво власного виробництва додасть закладу ресторанного господарства свого колориту і дозволить виробляти смачний і якісний продукт, який буде викликати позитивні асоціації з їх брендом.
Переробка локальної сировини і виробництво на її основі крафтової продукції є перспективою для розвитку міні-підприємств харчової промисловості. Тому більшість виробників відходять від класичних технологій виробництва та створюють унікальну за смаковими характеристиками продукцію. Найбільш поширеними є виробництво крафтового пива, м’ясних виробів, сирів, настоянок, олій за принципами безвідходних технологій.
Посилання
Udodov, S. O. (2009). Mini-industry: classification of means of production of soft and low-alcoholic beverages.
Smirnova, ES (2014). Relevance of new beer brands in mini breweries in restaurant chains.
Zavalnyuk, IP (2017). Rational processing of milk raw materials in conditions of mini-production. Collection of scientific articles., 14.
Bortnichuk, OV, Tsyrulnikova, VV, & Lazorenko, ES (2015). Mini-breweries as a guarantee of a successful restaurant business.
Didukh, GV (2017). Complex processing of secondary dairy resources in restaurants.
Osadchuk, PI, & Dudarev, II (2018). Modern technologies of vegetable oil purification in the conditions of mini-shops.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.