НАПРЯМИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В КРИЗОВИХ УМОВАХ

Автор(и)

  • Інна Поворознюк Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна https://orcid.org/0000-0002-2575-5114
  • Надія Штангеєва Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна https://orcid.org/0000-0003-4783-2544

DOI:

https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(23).2023.281193

Ключові слова:

catering

Анотація

У статті досліджено основні напрями інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства в кризових умовах господарювання. Обґрунтовано, що інновації приносять значний прибуток але потребують особливої ​​кваліфікації та високих стандартів якості. Щоб розробляти продукцію, що відповідає новим бажанням та запитам споживачів в Україні повинні створюватися центри інновацій у харчовій індустрії.

Визначено, що управління інноваційною діяльністю повинно перейти в розряд провідних напрямів стратегічного управління підприємствами ресторанного господарства.

Біографії авторів

Інна Поворознюк, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

кандидат економічних наук, доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи

Надія Штангеєва, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

доктор технічних наук, професор кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи

Посилання

Hubina, V. V.(2015) Mekhanizmy pidvyshchennia konkurentospromozhnosti pidpryiemstv kharchovoi promyslovosti [Mechanisms of increasing the competitiveness of food industry enterprises]: monohrafiia. Kharkiv. 204р. [in Ukrainian].

Davydova, O. Ju. (2017). Formuvannja systemy innovacijnogho upravlinnja rozvytkom pidpryjemstv ghoteljno-restorannogho ghospodarstva [Formation of system of innovative management of development of the enterprises of hotel and restaurant economy]. BiznesInform, no. 11, pp. 459–464. [in Ukrainian].

Povorozniuk, I. M. (2021). Innovatsiini tekhnolohii v restorannomu biznesi [Innovative technologies in the restaurant business]. Ekonomika ta suspilstvo, no. 30. Аvailable at: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/619/593 (аccessed 26 January 2023) [in Ukrainian].

Povorozniuk, I. M. (2021). Formuvannia ta realizatsiia antykryzovoho upravlinnia na pidpryiemstvakh industrii hostynnosti v period pandemii COVID-19 [Formation and implementation of crisis management at enterprises of the hospitality industry during the COVID-19 pandemic]. Ekonomika ta suspilstvo, no. 29. Аvailable at: https://www.economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/552/530 (аccessed 26 January 2023) [in Ukrainian].

Synytsyna, H.A., Zubkov, S.O.(2020). Teoretychni aspekty funktsionuvannia pidpryiemstv sfery kharchuvannia na zasadakh staloho rozvytku [Theoretical aspects of the functioning of enterprises in the field of food on the basis of sustainable development]. Biznes-inform, no.3. рр. 208-216. Аvailable at: https://www.business-inform.net/export_pdf/business-inform-2020-3_0-pages-208_216.pdf (аccessed 10 February 2023) [in Ukrainian].

Mintel announces. Global Food and drink trends for 2019. Аvailable at: https://www.mintel.com/press-centre/mintel-announces-three-global-food-and-drink-trends-for -2019/(аccessed 11 February 2023) [in Ukrainian].

Foodtech: the biggest european startup opportunity you didn’t know about. Аvailable at: https://medium.com/eutopia-vc/foodtech-the-biggest-european-startup-opportunity-you-didnt-know-about-559d2c71ead7 (аccessed 11 February 2023) [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-06-07

Як цитувати

Поворознюк, І., & Штангеєва, Н. (2023). НАПРЯМИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В КРИЗОВИХ УМОВАХ. Економічні горизонти, (2(24), 30–38. https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(23).2023.281193