ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ЇХ РОЛЬ В АНТИКРИЗОВОМУ УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВАМИ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2616-5236.3(32).2025.333349Ключові слова:
антикризове управління, стратегії, цифрові технології, індустрія гостинності, технологічні інновації, автоматизація процесів, сталий розвиток, криза, готельно-ресторанний бізнес, інноваційні системи, блокчейнАнотація
Індустрія гостинності є однією з найбільш вразливих сфер до змін у зовнішньому середовищі, будь-то економічні коливання, соціально-політичні потрясіння, глобальні кризи та війна. У таких умовах антикризове управління стає критично важливим для підтримки стабільності бізнесу, а цифрові технології стають важливим інструментом для швидкої адаптації та ефективного реагування на кризові ситуації.
У процесі дослідження проаналізовано сучасні цифрові рішення, розглянуто їх вплив на стратегічне планування, управління персоналом, обслуговування клієнтів, логістику та фінансову стабільність підприємств
Посилання
Balatska N., Radkevych L., Robul Yu., Vdovichena O., Strenkovska A. (2022) Tsyfrovi tekhnolohii ta dydzhytal-marketynh: novi mozhlyvosti dlia turystychnoho y hotelno-restorannoho biznesu. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. Vyp. 6(47). Р. 424–432. [in Ukrainian].
Barvinok N., Barvinok M. (2024) Znachennia suchasnykh informatsiinykh tekhnolohii v doslidzhenni marketynhovoho seredovyshcha pidpryiemstv industrii hostynnosti. Ekonomichni horyzonty. №2-3(28). Р. 302–312. URL: http://eh.udpu.edu.ua/article/view/317199 [in Ukrainian].
Blahopoluchna A. H., Povorozniuk I. M., Shtanheieva N. I. (2024) Rol shtuchnoho intelektu u personalizatsii servisu u hoteliakh ta restoranakh. Aktualni pytannia u suchasnii nautsi. № 9 (27). Р. 69-77. [in Ukrainian].
Volianyk H., Kolinko N., Shutka S. (2024) Innovatsiini tsyfrovi tekhnolohii elektronnoi komertsii u hotelnii industrii. Innovatsii ta tekhnolohii v sferi posluh i kharchuvannia. Vyp. 2(12). Р. 28-33. URL: https://journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/115 [in Ukrainian].
Huriev V. (2024) Tsyfrovi tekhnolohii yak skladova mekhanizmu antykryzovoho upravlinnia rozvytkom rehioniv. Innovation and Sustainability. Vyp. (3). Р.151–159. URL: https://ins.vntu.edu.ua/index.php/ins/article/view/289 [in Ukrainian].
Kyryliuk I. M, Neshchadym L. M., Blahopoluchna A. H. (2022) Didzhytalizatsiia yak osnovnyi faktor rozvytku industrii hostynnosti v umovakh suchasnykh vyklykiv. Aktualni problemy rozvytku ekonomiky. Vypusk 18. T.2. Р. 217-131 URL: https://scijournals.pnu.edu.ua/index.php/aprde/article/view/6114/6370 [in Ukrainian].
Obydiennova T., Vasyliev V. (2023) Tsyfrovi tekhnolohii v upravlinni pidpryiemstvom: teoretychnyi aspekt. Adaptyvne upravlinnia: teoriia i praktyka. Seriia Ekonomika. Vyp. 15(30). URL: https://amtp.org.ua/index.php/journal2/article/view/541 [in Ukrainian].
Povorozniuk I. M. (2024) Innovatsiinyi menedzhment pidpryiemstv industrii hostynnosti. Ekonomika ta suspilstvo. Vyp. 59. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/3434 [in Ukrainian].
Pozhuieva T., Shcheholevatykh D. (2024) Tsyfrovi tekhnolohii v antykryzovomu upravlinni. Ekonomichnyi analiz. 2024. Tom 34. № 2. Р. 407-420 [in Ukrainian].
Soima S., Bilousko T., Vdovichena O. (2022) Tsyfrovizatsiia antykryzovoho menedzhmentu pidpryiemstva v umovakh viiny. Ekonomika ta suspilstvo. 2022. Vyp. 44. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1897 ([in Ukrainian].
Neshchadym L., Povorozniuk I., Tymchuk S., Dzhoha O. (2023) Digitalization as the basis of the development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. №128. Р.16-19.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.